Clifton Twins

Clifton Twins is een duo met de Haarlemse muzikanten en producers Gerrie Spaansen en Rory van den Bergh. Na jarenlang als ritmesectie in een traditionele bandbezetting op het podium te hebben gestaan, vonden ze in 2014 dat de tijd rijp was voor een hedendaagsere benadering en besloten om met zijn tweeën de studio in te duiken. Daar combineren ze de moderne sounds van warme analoge synthesizers, vette VST's en strakke geprogrammeerde beats met de authentieke feel van live gespeelde instrumenten.

De sferische triphop en electropop van de Clifton Twins is te beluisteren op de debuut-EP Popaganda, waarvan enkele nummers ook zijn verschenen als singles, die te beluisteren zijn via onder meer Spotify en Apple Music.

Het is zo inspirerend gebleken om met een nieuwe benadering de studio in te gaan, dat de Clifton Twins ook een andere aanpak voor op het podium hebben ontwikkeld. Dat heeft geleid tot een hybride vorm tussen een bandoptreden en een DJ-show met eigen nummers en ter plaatse geïmproviseerde grooves, aangevuld of vermengd met werk van andere artiesten in de vorm van covers, mash-ups, samples, scratches en loops. Er zijn ook VJ-sequences van de Clifton Twins die heel krachtig zijn gebleken om tijdens optredens de sfeer te versterken. Doordat zulke aanvullingen vaak verrassend goed werken, is de gewoonte ontstaan om elke keer nieuwe elementen toe te voegen aan de optredens, die daardoor telkens dynamisch en verrassend zijn. Kijk in onze agenda om te zien waar en wanneer je dit zelf kunt beleven.

(foto door Sandra Reeb-Gruber/FotoGenoten)


Op de Open Monumentendag (9 september) programmeert en organiseert de Haarlemse band VOZ van 10:00 tot 17:00 uur optredens van De Toestand, Clifton Twins, De Autoriteit, Jente Charlotte, VOZ en het pop- en jazzkoor Go4singing in de kerk van Doopsgezind Haarlem.

De Grote Kerkzaal biedt een geweldige akoestische ervaring voor live-muziek. VOZ onderzoekt op de Open Monumentendag de mogelijkheden van de zaal voor toekomstige live opnamesessies. Hierbij zal telkens een bijzondere artiest centraal staan, geprogrammeerd door VOZ. De reeks optredens op de Open Monumentendag is een dag durende try-out om de akoestische kwaliteiten van de Grote Kerkzaal te ervaren met artiesten en bands in verschillende genres, van elektronische popmuziek en hiphop tot singer-songwriter, koor en muziektheater. De live-sessies op de Open Monumentendag zijn uiteraard vrij toegankelijk voor publiek.

Locatie: Doopsgezind Haarlem, Grote Houtstraat 43, 2011 HV Haarlem

Datum en tijd: Open Monumentendag 9 september, 10:00 – 17:00 uur

PROGRAMMA

10:00 VOZ: www.vozmuziek.nl 

11:00 Clifton Twins: https://cliftontwins.com

12:00 Koor Go4singing: https://www.ogkrommenie.nl/index.php/107/koor-go 

13:00 De Autoriteit: https://www.autoriteit.nu

14:00 De Toestand: https://www.jeninkedejong.nl/detoestand

15:00 Jente Charlotte: https://open.spotify.com/artist/1E7lRr09OuxxFCXY4tO3hp?si=BT1c7_anQkywNE4YpT9eOg 

16:00 VOZ www.vozmuziek.nl

POPACTS

De Autoriteit
Hiphop, rap en reggae over de vrolijke kant van dingen die misgaan.

Danny: rap & zang
Ruud: bas & zang
Martijn: gitaar & zang
Jair: ritme, fluit & zang
Martin: toetsen & melodica
https://www.autoriteit.nu

De Toestand
In 2022 heeft Jeninke de Jong de muziektheaterband De Toestand opgericht. De Toestand speelt zelfgeschreven Nederlandstalige elektropop liedjes en hun eerste muziektheatervoorstelling 'De Toestand van de Liefde'.

Leo Bouwmeester (piano)
Gerrie Spaansen (beats & samples)
Florean Kruijswijk Jansen (bas)
Jeninke de Jong (tekst & zang)
https://www.jeninkedejong.nl/detoestand 

Jente Charlotte
Jente Charlotte maakt organische popmuziek: schilderachtige teksten, filmische muziek en de stem van een sirene. Jente woont aan de Noord-Hollandse kust waar ze haar inspiratie haalt uit de grootsheid van de natuur, de duinen en de zee. Ze is tijdens haar uitwisseling naar Scandinavië geïnspireerd door Aurora, Susanne Sundfør, Sigrid en LÉON. In Noorwegen schreef ze onder andere haar single Untouched met producer Alsmark.
https://open.spotify.com/artist/1E7lRr09OuxxFCXY4tO3hp?si=BT1c7_anQkywNE4YpT9eOg 

Clifton Twins
Clifton Twins is een duo met de Haarlemse muzikanten en producers Gerrie Spaansen en Rory van den Bergh. Na jarenlang als ritmesectie in een traditionele bandbezetting op het podium te hebben gestaan, vonden ze in 2014 dat de tijd rijp was voor een hedendaagsere benadering en besloten om met zijn tweeën de studio in te duiken. Daar combineren ze de moderne sounds van warme analoge synthesizers, vette VST's en strakke geprogrammeerde beats met de authentieke feel van live gespeelde instrumenten.
https://cliftontwins.com

Pop- en Jazzkoor Go4singing!
Pop- en Jazzkoor Go4singing! bestaat sinds 2010. Het koor zingt 2-, 3- en 4-stemmig in de stemgroepen sopraan, mezzosopraan en alt. Het repertoire loopt uiteen van de Beatles tot Norah Jones en van Herman van Veen tot Avicii. Het koor staat onder leiding van dirigent Evert van Malkenhorst.
https://www.ogkrommenie.nl/index.php/107/koor-go 

VOZ
VOZ is een Nederlandstalige popband uit Haarlem met een mix van elektrorock, jazz en 80s-sound, die staat in een lange traditie van tekst-georiënteerde liedjes van Frank Boeijen tot Eefje de Visser. VOZ is als live-act ook wel omschreven als 'The Police meets Steely Dan meets Jan Wolkers'. Leden: zanger/bassist Cor Vos, gitarist/toetsenist Rory van den Bergh en drummer/vocalist Gerrie Spaansen.
www.vozmuziek.nl


Nieuwe single: Different For Girls

Met Clifton Twins hebben we een bewerking gemaakt van Different For Girls, een klassieker van Joe Jackson, een van onze favoriete liedjesschrijvers. Het liedje staat inmiddels op alle streamingplatforms: hier op Spotify en hier op Apple Music.


Nieuwe single: Do It Again

Onze nieuwe single Do It Again is verschenen op 17 juni 2022. Het is een cover van de klassieker van Steely Dan uit 1972, vijftig jaar geleden dus. Luister hem hier op Spotify en hier op Apple Music.


Clifton Twins coveren Nirvana's In Bloom

Begin september is er ook een verzamelalbum verschenen met liedjes van alle 17 bands die meededen aan de Haarlemse Popscene On Tour 2019-2020. Hierop staat onder meer de eerste cover van de Clifton Twins: In Bloom van Nirvana. Je kunt hem hier beluisteren op Spotify.

 

KYZR'S FOREVER ALWAYS - CLIFTON TWINS CLUB REMIX  

De club remix van Forever Always, een nummer van KYZR, bestaande uit de Alkmaarse producers-muzikanten Stefan en Marcel Keyser, is op 18 juni 2020 verschenen. Hier is de link naar de versie op Youtube, en uiteraard staat hij ook op Spotify, Apple Music en tal van andere streaming-platforms. Voor de techheads en de popquizdeelnemers van straks: de remix is vrijwel geheel gemaakt met onze collectie zaksynthesizers van Teenage Engineering.

KYZR en Clifton Twins hebben gezamenlijke wortels die terugvoeren tot de vorige eeuw: op de middelbare school in Alkmaar leerde Stefan Gerrie kennen, die samen een band begonnen met een oefenruimte in de kelder van hun school. Daar repeteerde eerst de band van Stefans broer Marcel, die Gerries eerste drumleraar was. Evenals Rory speelden ze eerst vooral in bands, en alle vier maken tegenwoordig deel uit van een producersduo.