Clifton Twins is een duo met de Haarlemse muzikanten en producers Gerrie Spaansen en Rory van den Bergh. Na jarenlang als ritmesectie in een traditionele bandbezetting op het podium te hebben gestaan, vonden ze in 2014 dat de tijd rijp was voor een hedendaagsere benadering en besloten om met zijn tweeën de studio in te duiken. Daar combineren ze de moderne sounds van warme analoge synthesizers, vette VST's en strakke geprogrammeerde beats met de authentieke feel van live gespeelde instrumenten.

De sferische triphop en electropop van de Clifton Twins is te beluisteren op de debuut-EP Popaganda, waarvan enkele nummers ook zijn verschenen als singles, die te beluisteren zijn via onder meer Spotify en Apple Music.

Het is zo inspirerend gebleken om met een nieuwe benadering de studio in te gaan, dat de Clifton Twins ook een andere aanpak voor op het podium hebben ontwikkeld. Dat heeft geleid tot een hybride vorm tussen een bandoptreden en een DJ-show met eigen nummers en ter plaatse geïmproviseerde grooves, aangevuld of vermengd met werk van andere artiesten in de vorm van covers, mash-ups, samples, scratches en loops. Er zijn ook VJ-sequences van de Clifton Twins die heel krachtig zijn gebleken om tijdens optredens de sfeer te versterken. Doordat zulke aanvullingen vaak verrassend goed werken, is de gewoonte ontstaan om elke keer nieuwe elementen toe te voegen aan de optredens, die daardoor telkens dynamisch en verrassend zijn. Kijk in onze agenda om te zien waar en wanneer je dit zelf kunt beleven.

(foto door Sandra Reeb-Gruber/FotoGenoten)


 

Clifton Twins doet mee met de Haarlemse Popscene On Tour


Clifton Twins doet mee met de Haarlemse Popscene On Tour. Van oktober 2019 tot en met juni 2020 geven we samen met een waaier aan andere Haarlemse bands diverse optredens op kleinere podia in de Haarlemse binnenstad. Kijk in onze agenda voor speeldata.

 


 

Debuut-EP Popaganda


Deze zomer is onze eerste EP Popaganda verschenen. Popaganda is hier te beluisteren op Spotify, en hier op Apple Music. De EP bevat 6 liedjes, en van elk liedje is op ons YouTube-kanaal ook een video te zien.